BIULETYN INFORMACYJNY OSÓB NIEPEŁNOSPRAWNYCH
Plakat kilometry dobra. Droga układa się w czerwone serce.

Podsumowanie Kampanii Kilometry Dobra

List Prezesa Zarządu Fundacji Polski Instytut Filantropii do Prezes Zarządu Polskiego Stowarzyszenia na rzecz Osób z Niepełnosprawnością Intelektualną.

Pani dr Monika Zima-Parjaszewska

Szanowna Pani Prezes,

w ostatnią niedzielę zakończyła się kampania Kilometry Dobra 2018. Wynik końcowy jeszcze się stabilizuje, ale dotąd mamy na liczniku 1 257 801 zł, z czego ponad 348 000 zł należy do 8 kół terenowych PSONI, które wzięły udział w tegorocznych Mistrzostwach Świata w Dobroci.

Dodatkowym rezultatem kampanii są dla tych kół tysiące nowych darczyńców, relacje z partnerami biznesowymi i samorządami, a także setki tysięcy widzów w całej Polsce, którzy obserwowali wydarzenia organizowane w ramach kampanii. Wspomnę tu, że według Instytutu Monitorowania Mediów, informacje o naszej kampanii dotarły w ciągu ostatnich 3 miesięcy do ponad 9 milionów osób.

Walka o dobre wyniki była zażarta – wszystkie koła PSONI zajęły miejsce w górnej części rankingu, a Zamość, który zbierał z nami złotówki po raz czwarty utrzymał rolę lidera z wynikiem 78 248 zł.

Po pierwsze, bardzo Pani dziękuję za pomoc udzieloną nam na etapie rekrutacji. Rekomendacja Zarządu miała dla nas dużą wartość.

Po drugie, serdecznie gratuluję Zarządowi Głównemu PSONI liderów kół, którzy tak świetnie reprezentowali Państwa organizację budując jej wizerunek jako prężnej, ambitnej i skutecznej w działaniu.

Załączam zbiorcze podsumowanie efektów przygotowane przez nasz dział PR. Mam nadzieję, że te dane będą zachętą dla kolejnych kół PSONI, by przyłączyć się do Kilometrów Dobra w kolejnej edycji. Już teraz zapraszam je do zgłaszania się.

Licząc na dalszą współpracę w przyszłości, łączę wyrazy szacunku.

Robert Kawałko

Prezes Zarządu

Fundacja Polski Instytut Filantropii

Facebook

Ta strona wykorzystuje pliki cookies, aby zapewnić jak najlepszą optymalizację treści na niej zawartych. Czytaj więcej o polityce prywatności i plikach cookies